De stafwerker van Ichtus Gent, Tom De Craene, heeft een breed aanbod aan boeken die je kunnen helpen in je geloof. Hieronder een aantal aanraders. Als je een boek wilt bestellen, laat dan iemand van de stuurgroep weten zodat ze je met hem in contact brengen!


shining_like_stars

Shining Like Stars

Lindsay Brown
Lindsay Brown, 16 jaar lang de directeur van IFES World, vertelt fantastische verhalen van studenten die immense moed en ongelofelijk geloof aan de dag leggen in zeer moeilijke sociale en politieke omgevingen. Het gaat over studenten die gegrepen door het evangelie en hun universiteit, hun beroep, hun maatschappij en de kerk wereldwijd veranderen.

Prijs: €1,-

students_of_the_word

Students of the Word

John Stott
In deze neerslag van zijn laatste buitenlandse lezingenreeks gaat John Stott – de peetvader van IFES – in op het belang van de Bijbel en van Bijbelstudie. In zijn gebruikelijke helderheid gaat Stott in op zaken als de autoriteit van de Schrift, schriftuitleg, het belang van context, enz. Een aanrader voor elke student die dieper wil graven.

Prijs: €7,20

you_can_pray

You Can Pray

Tim Chester
Ben je geen goede bidder? Geen probleem! Er bestaan geen goede bidders, slechts een goede God.

Prijs €8,90

the_message_of_misson

Message of Mission

Peskett & Ramachandra
Dit boek heeft de staf en de visie van Ichtus diep gevormd de afgelopen jaren. Vanuit de idee dat God een zendend god is worden 15 Bijbelgedeeltes diepgravend bestudeerd met een westerse en oosterse blik. Een zeer verrijkend boek dat ideeën rond evangelie, integrale zending en sociale gerechtigheid opentrekt en goed belicht.

Prijs: €11,80

LostWorld

Lost World of Genesis One

J. H. Walton
Deze Oudtestamenticus kijkt naar de eerste hoofdstukken van Genesis en neemt ons mee naar de culturele wereld waarin deze hoofdstukken ontstaan en geschreven zijn en toont aan dat men toen heel anders dacht over woorden als ‘ontstaan’ en ‘scheppen’. Een verfrissende kijk op heel het schepping-evolutiedebat.

Prijs €10,40

OriginDebate

Mapping the Origin Debate

G. Rau
In dit boek legt de schrijver 6 (wetenschappelijke) modellen van waaruit men kan kijken naar het ontstaan van de aarde naast elkaar en evalueert ze op verschillende criteria.

Prijs: €12,-

GodsofWar

Gods of War

M. Pearse
Dit boek stelt een vraag dat nu weer zeer actueel is, namelijk: ‘Is religie de hoofdoorzaak van geweld en conflict?’.

Prijs €9,40

Atheists

Engaging with Atheists

D. Robertson
Binnen het jaarthema ‘uitzending gemist’ een zeer relevant boek aangezien veel van onze medestudenten zich beschrijven als ‘atheïst’.

Prijs: €7,-